Smartlog v3 » Om livet » Belysning
Opret egen blog | Næste blog »

Om livet

Betragtninger om livet

Belysning

29. Aug 2012 11:22, Fynboen

God belysning til hjemmet

 

Når du vælger belysning til dit hjem, handler det om meget mere, end de lamper du køber. Du kan med den rette anvendelse af belysning udnytte dine rum bedre og dermed også forbedre indeklimaet i din bolig.

En god belysning er utrolig vigtig i dit hjem, da det i høj grad er med til at definere de forskellige rum og gøre boligen til et rarere sted at være. Derfor bør du altid nøje overveje dit valg af lamper, hvor de skal stå, og hvilken funktion de skal have – nøjagtigt ligesom du gør med de møbler, som du vælger til dit hjem.

Der findes et enormt udvalg af lampe typer. Mange går efter udseendet på lampen i stedet for den belysning, som den giver, hvilket er en stor fejl. Lampen kan se nok så fin ud nede i forretningen og så slet ikke passe ind i dit hjem og den tilhørende belysning. Derfor er det rigtig vigtigt, at du får valgt den helt rigtig lampe.

 

Forskellige former for belysning

 

Når du leder efter dine nye lamper, er det dermed ikke kun selve lampen du skal være opmærksom på, men også det lys, som den udsender. Der findes forskellige former for belysning, når det kommer til indendørs lys. For det første findes der diffust og spredt lyst, hvilket egner sig godt til selve belysningen af et rum. Der findes rettet og koncentreret lys, som egner dig godt til arbejdspladser eller skriveborde. For det tredje findes der opadrettet lys, som for det meste fungerer som supplere belysning i et rum, for eksempel væglamper. Og så findes der endelig nedadrette lys, som egner sig godt til hygge belysning ved sengen eller i dagligstuen. Alt dette er noget, som du skal tage i betragtning, når du vælger belysning til dit hjem.

 

Belysning i dit hjem

 

Du skal også huske at være opmærksom på de forskellige rum og deres belysning. Eksempelvis har en dagligstue brug for en helt anden form for belysning end et køkken eller et badeværelse. Det kommer naturligvis an på din smag, men der er visse faktorer, som oftest går igen i de fleste hjem. For eksempel at der i køkkenet er godt oplyst, så man kan se hvad man foretager sig, men der i stuen måske er mindre belysning, så det kan skabes en hyggelig stemning. Du skal endelig ikke være bange for at blande de forskellige former for belysning i et lokale, det gør kun rummet meget bedre at opholde sig i.

 

Relaterede